Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság
Ügyfélszolgálat: +36 62 599 599*
RSS  
 
Vízjogi engedélyezés – Tájékoztató a VIZEK Keretrendszer használatával kapcsolatosan
frissítve: 2022.08.23; dr. Kamenszky Anna


Tisztelt Kérelmezők!

A vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló 72/1996. (V.22) kormányrendelet módosítása értelmében a vízjogi engedélyezési eljárás lefolytatásának ügymenete 2020. január 1-től megváltozott. A vízjogi engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó vagyonkezelői hozzájárulás és vízügyi objektumazonosító nyilatkozat kérelemnek, valamint a tervezői adatszolgáltatási kérelemnek új felülete lett.

Amennyiben Ön e-ügyintézésre kötelezett ügyfél (pld: jogi személy) vagy elektronikus ügyintézést választó természetes személy, kérjük, kérelmét a https://vizek.vizugy.hu elektronikus felület felkeresésével (a böngésző címsorába másolva), és kitöltésével szíveskedjék indítani.

Azon természetes személyek esetében, akik vízügyi hatósági eljárás keretében a papír alapú ügyintézést választják, kérjük, hogy az engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó objektumazonosítási (vízügyi igazgatósági vagyonkezelésben lévő ingatlan érintettsége esetén az ingatlanra vonatkozó vagyonkezelői hozzájárulás iránti) kérelmet, a kapcsolódó, a műszaki tervdokumentáció alapján kitöltött űrlapokat (előlap nyomtatott formában, aláírással, teljes kérelem az űrlapokkal elektronikus formában), valamint minden, a kérelemhez kapcsolódó előzményt (pl.: érvényes vízjogi engedélyt), valamint a vízjogi engedélyezési eljáráshoz szükséges dokumentáció tartalmáról szóló 41/2017. (XII.29) BM rendelet alapján összeállított műszaki dokumentációt Igazgatóságunk postai címére (6720 Szeged, Stefánia 4.), vagy az titkarsagativizig.hu e-mail címre szíveskedjenek eljuttatni.

Kérjük az alábbi „Vízügyi objektumazonosító kiadási-, és Vagyonkezelői/Befogadói/Üzemeltetői hozzájárulási kérelem” mintát, valamint űrlapokat szíveskedjenek használni.

Kérelmek elindításához esetlegesen szükséges segítség vagy tájékoztatás kérésére a 06 (62) 599-599 telefonszámon van lehetőség.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az e-ügyintézésre kötelezett ügyfelek részére a titkarsagativizig.hu vagy az ugykovetesativizig.hu email címen hivatalos vagyonkezelői, adatszolgáltatási vagy objektumazonosítási kérelem indítására a továbbiakban nincs lehetőség.

A https://vizek.vizugy.hu felület elérhetőségében tapasztalható problémák jelzése az Országos Vízügyi Főigazgatóság felé lehetséges a vizek.ufovf.hu elektronikus címen.


Tájékoztatók, űrlapok

 
 
  Országos Vízügyi Főigazgatóság
Ügyfélszolgálat: +36 80 204 240