Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság
Ügyfélszolgálat: +36 62 599 599*
RSS  
 
Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)
frissítve: 2021.09.10; Kovács Szilvia
A projekt fő célja az árvízi biztonság növelése, így az árvízi kockázat csökkentése a Tisza-völgyében élő emberek és javaik, valamint az ipari-, gazdasági létesítmények és a projektterületen fekvő mezőgazdasági területek védelme érdekében, továbbá az előírásoknak megfelelően kiépített védvonalakon a védekezési költség csökkentése.... A projekt keretében a Levelényi, Lúdvári és Algyői partbiztosítások rekonstrukciójára és a Ferencszállási kanyarulat rendezésére kerül sor.

A projekt fő célja az árvízi biztonság javítása, az árvízi kockázatok csökkentése az Alsó-Tisza- völgyben élő emberek és javaik, valamint az ipari-, gazdasági létesítmények és a projektterületen fekvő mezőgazdasági területek védelme érdekében.

A beruházás további célja az alsó-tiszai árvízi biztonság növelése a partbiztosítások megerősítésével, és a Maros folyó Ferencszállási kanyarulatának rendezésével. A célkitűzések egyik fontos szempontja, hogy a megvalósulást követően elért státusz fenntartható legyen. A projekt célkitűzése a területen a 219/2004 (VII. 21.) Korm. rendelet alapján meghatározott környezeti kockázatot jelentő földtani közeg felszámolása, a kármentesítés hatékonyságának megfigyelésére alkalmas monitoring rendszer kiépítése és működtetése.
 
 
  Országos Vízügyi Főigazgatóság
Ügyfélszolgálat: +36 80 204 240