Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság
Ügyfélszolgálat: +36 62 599 599*
RSS  
 
PHARE előcsatlakozási projektek
frissítve: 2007.01.16; Frank Szabolcs (PBO OV)
A PHARE (Pologne, Hongrie Aide a la Reconstruction économique) programot az Európai Közösség 1989-ben indította útjára eredetileg azzal a céllal, hogy támogatást nyújtson a politikai demokrácia megszilárdításához és a piaci átalakulásokhoz szükséges szakemberek képzéséhez, új intézmények kiépítéséhez.

A Phare programokon belül 1995-től nagyobb hangsúlyt kaptak a pénzügyi és beruházási támogatások, a környezetvédelem és a privatizáció. 1998-tól kezdve a program célja, hogy a támogatásban részesülő országokban segítse a teljes jogú EU tagság elnyeréséhez szükséges feltételek kialakítását.

2000-től kezdődően a Phare főként a gazdasági és szociális kohézióra összpontosított, súlyt helyezve az intézményépítésre, különös tekintettel a kapcsolódó támogató befektetésre, illetve a "twinning" programokra, amelyek lehetővé tették, hogy a magyar szakemberek európai uniós kollegáikkal együtt dolgozva növeljék intézményeink hatékonyságát.
Tovább: www.nfu.hu
Térségünk árvízvédelemi biztonságának növelése legfontosabb feladataink közé tartozik, ezért célunk a Maros magyarországi vízgyűjtőjén az árvízvédelmi biztonság növelését szolgáló tevékenységekhez szükséges állapotfelmérő technikai berendezések és a védelmi információk áramlását elősegítő eszközök beszerzése... A román társszervezetekkel és szakemberekkel való együttműködés kiszélesedését a projekt sikeres megvalósulása óta a megélénkült kapcsolatok, valamint a vízkárelhárítási rendszer hatékonyságát javító beruházást célzó közös Interreg III/A pályázat benyújtása igazolja. Szakembereink elkötelezettek az immár Uniós Románia minél gördülékenyebb felzárkóztatásában a VKI vízgazdálkodási előírásainak betartása és alkalmazása terén...
 
  Országos Vízügyi Főigazgatóság
Ügyfélszolgálat: +36 80 204 240